Магнитен наночастици

Когато парче на магнитен материал е направен по-малък и по-малки, се придобива по-прости магнитен структура домейн, тъй като по-малко стени на домейни са необходими, за да се сведе до минимум бездомните енергийното поле. В крайна граница е представена с едно частици домейн. Магнитен наночастици са полезни за широк спектър от приложения за съхранение на данни за лекарствени изображения.

Различни пламък спрей условия, както и тяхното въздействие върху произтичащите от наночастици

Висока капацитет за съхранение на информация, например, изисква малък размер на частиците,, че намаляването на размера на частиците понижава на анизотропията енергия, отговорни за провеждане на магнитни моменти в някои направления и става сравнима с топлинна енергия. Thermal колебания Случайни magentic моменти (освен ако не се прилага външно магнитно поле), което е същността на т.нар. Superparamagnetic поведение. Core / Shell структурирани магнитни системи имат допълнителен източник на анизотропия, че увеличава стабилността на магнитни моменти до определена температура, наречена блокиране температура.

(Продължава четене ...)

Може би също така

Какво е наночастици? Наночастиците са частици, които имат един ...
Аустенит (Gamma Iron) аустенит, известен също като гама фаза ...
Whai е от неръждаема стомана? , неръждаема стомана арт деко скулптура ...
Видове материали Метали: Метали елементи ...
Хвани тази джаджа

Материалознание - Преглед

Материалите могат да бъдат физически - като дърво, или предизвикани от човека - като пластмаса. Материали наука е интердисциплинарна област, която се прилага свойствата на материята в различни области на науката и инженерството. Това научна област изследва връзката между структурата на материалите на атомно или молекулярно везни и техните макроскопични свойства. Със значително медийно внимание, фокусирани върху нанонауката andnanotechnology през последните години, материалознание е задвижвано на преден план в много университети . Материали наука се занимава с фундаменталните свойства и характеристики на материалите.

Материали наука е интердисциплинарна област, която се прилага свойствата на материята в различни области на науката и инженерството.

Материали наука е приложна наука, свързани с връзката между структурата и свойствата на материалите. Химици, които работят в областта на проучването, как различните комбинации на молекули и материали да доведе до различни свойства. Те използват това знание, за да се синтезират нови материали със специални свойства. Едуардо Kamenetzky, старши изследовател в Cytec Industries, обяснява, че "централната концепция на науката материали е микроструктурата на материала свойства искате да имате. Като работим с микроструктура, можете да приспособят централната свойства на този материал. "Материали учените обикновено са наети от промишлеността или в лаборатории, където акцентът е поставен върху разработването на технологии, свързани с продукта. Бари Speronello, инженерингова сътрудник в Englehard Corporation, се съгласява, "Има дузина лоши идеи за всяка справедлива идея, и дузина справедливи идеи за всяка добра идея.

(Продължава четене ...)

Може би също така

Композитни материали Композитните материали са формирани от ...
Биоматериали множество роли за биоматериали в стволови клетки ...
Biomimetics (Биомимикрията) Biomimetics (известен също като биомимикрията, ...
Е нанотехнологията? Нанотехнологиите са насочени към инженерната ...
Хвани тази джаджа

Какво е Nanobots?

Nanorobotics е нова технология областта на създаване на машини или роботи, чиито компоненти са на или близо до микроскопичен мащаб на един нанометър. По-конкретно, nanorobotics се отнася до дисциплина нанотехнологиите инженеринг на проектиране и изграждане на nanorobots, с устройства, вариращи в размер от 0.1-10 микрометра и конструирани на наномащаб или молекулни компоненти. Имената nanobots, nanoids, нанороботите, наномашини или nanomites също са били използвани за описване на тези устройства, които понастоящем в процес на изследвания и развитие.

До 2020 г. учени от университета Рутгерс вярват, че nanorobots ще бъде инжектиран в кръвния поток и администриране наркотик директно на инфектираната клетка. Това nanorobot има тяло от въглеродни нанотръби, биомолекулярното мотор, който задвижва и пептидни крайници, за да ориентира. Тъй като тя се състои от биологични елементи като ДНК и протеини, тя ще бъде лесно да се отстранят от тялото (Image с любезното съдействие на Bio-Nano Роботика екип в университета Рутгерс: Константинос Mavroidis, Мартин Л. Yarmush, Атул Dubey, Ангела Торнтън Кевин Nikitczuk, Силвина Tomassone, Fotios Papadimitrakopoulos и Бърни Yurke.)

Nanorobots са теоретични микроскопични устройства, измерена по скалата на нанометра (1nm равен на една милионна от 1 мм). Когато е напълно реализирани от хипотетичния етап, те ще работят на атомно, молекулно и клетъчно ниво за изпълнение на задачи в двете медицински и индустриални области, които досега са неща, на научната фантастика.

(Продължава четене ...)

Може би също така

Наномедицина бъдещето медицина наномедицина е медицински прилагането на ...
Наноматериали - Бъдещите технологии Наноматериали е поле, което отнема материалите ...
Заваряване Заваръчни е фалшификат или скулптурни ...
Е нанотехнологията? Нанотехнологиите са насочени към инженерната ...
Хвани тази джаджа

Наномедицина - бъдещето медицина

Наномедицина е медицинско приложение на нанотехнологиите. Наномедицина варира от медицински приложения на наноматериали Biosensors наноелектронното, и дори възможни бъдещи приложения на молекулно нанотехнологиите. Текущи проблеми за наномедицината включват разбирането на въпроси, свързани с токсичност и въздействие на околната среда от наночастици материали.

Наномедицина е медицинско приложение на нанотехнологиите

Наномедицина изследвания получават финансиране от Националния здравен институт на САЩ. През април 2006 г. списание "Нейчър" Материалите, изчислява, че 130 нанотехнологични-базирани системи за наркотици и доставка се развива в световен мащаб. Наномедицина се стреми да постигне ценен набор от научни инструменти и клинично полезни устройства в близко бъдеще. Националната нанотехнологията Инициатива очаква нови търговски приложения във фармацевтичната индустрия, които могат да включват усъвършенствани системи за доставка на наркотици, нови терапии, и ин виво изображения. Невро-електронни интерфейси и други наноелектронни сензори са друго активно цел на научните изследвания. Освен за установяване на ред, спекулативни областта на молекулярната нанотехнологиите се вярва, че машините на ремонт клетки може да революционизира медицината и медицинската област.

(Продължава четене ...)

Може би също така

Какво е Nanobots? Nanorobotics е нова технология поле ...
Е нанотехнологията? Нанотехнологиите са насочени към инженерната ...
Прилагане на нанотехнологиите с нанотехнологиите, голям набор от материали ...
Biomimetics (Биомимикрията) Biomimetics (известен също като биомимикрията, ...
Хвани тази джаджа

Наноматериали - бъдещата технология

Наноматериали е поле, което отнема на материалите, основана на науката подход за нанотехнологиите. Тя изучава материали с морфологични характеристики наномащаба, и особено тези, които имат специални свойства, произтичащи от техните наномащабни размери . Важен аспект на нанотехнологията е значително увеличаване на съотношението на площта на обем, присъства в много наноскалата материали, които прави възможни нови квантово-механични ефекти.

Тя изучава материали с морфологични характеристики на наномащаба

Един пример за това е "квантов размер ефект", където електронните свойства на твърди тела се променят с голямо намаление в размер на частиците. Нови механични свойства на наноматериалите е предмет на изследвания на nanomechanics. Най-общо казано, нанотехнологията е синтез и прилагането на идеи от науката и инженерството към разбиране и производството на нови материали и устройства. Тези продукти обикновено правят обилно използване на физическите свойства, свързани с малки мащаби.

(Продължава четене ...)

Може би също така

Е нанотехнологията? Нанотехнологиите са насочени към инженерната ...
Какво е Nanobots? Nanorobotics е нова технология поле ...
Наномедицина бъдещето медицина наномедицина е медицински прилагането на ...
Прилагане на нанотехнологиите с нанотехнологиите, голям набор от материали ...
Хвани тази джаджа

«По- стари влизания
 • Преводач

 • Скорошни коментари

 • RSS Metallurgyfordummies Feed

  • Материалознание - Преглед 5 октомври, 2011 г.
   Материалите могат да бъдат физически - като дърво, или предизвикани от човека - като пластмаса. Материали наука е интердисциплинарна област, която се прилага свойствата на материята в различни области на науката и инженерството. [...]
   metalkunde
  • Какво е Nanobots? 4 октомври, 2011
   Nanorobotics е нова технология областта на създаване на машини или роботи, чиито компоненти са на или близо до микроскопичен мащаб на един нанометър (10? 9 метра). [...]
   metalkunde
  • Наномедицина - бъдещето медицина 3 октомври, 2011
   Наномедицина е медицинско приложение на нанотехнологиите [...]
   metalkunde
 • Въведете своя имейл адрес:

  Доставя се с FeedBurner

  Абонирайте се в читателя

  Добави към Google Reader или Homepage Осъществено от FeedBurner Добави към Моите AOL Абонирай се в Bloglines Абонирай се в NewsGator Online Site Meter
 • Посетители

 • Live Traffic Feed

 • Добавяне на URL TopOfBlogs BlogCatalog Безплатно Автоматично Backlink Текст Back Links Exchange ping.sg - the community meta blog for singapore bloggers Технология
  Khao Lak Проверете PageRank Моите Ping в TotalPing.com Специализирани хостинг Евтини Solutions Науката Блогове
  Наука

  W3 Directory - World Wide Web Directory

 • Copyright © 1996-2010 Металургия за Dummies. Всички права запазени.
  Jarrah тема от шаблони Следваща | Осъществено от WordPress