Магнетна наночестички

Кога некое парче на магнетен материјал е направен помал и помал, е стекнува поедноставно магнетни домен структура од помалку домен ѕидови се потребни со цел да се минимизира скитници областа енергија. Екстремните граница е претставена со еден домен честички. Магнетна наночестички се корисни за широк спектар на апликации од складирање на податоци на медицинските слики.

Различни пламен спреј услови и нивното влијание врз резултат на наночестички

Висок капацитет информации за складирање, на пример, бара помала големина на честички дека намалување на големина на честички намалува anisotropy енергија одговорни за одржување на магнетни моменти заедно одредени насоки и станува да се спореди со топлинска енергија. Термо флуктуации randomize magentic моменти (освен ако надворешни магнетно поле се применува), која е суштината на т.н. superparamagnetic однесување. Основни / школка структурирани магнетни системи имаат дополнителен извор на anisotropy кој ја зголемува стабилноста на магнетни моменти до одредена температура се нарекува блокирање температура.

(Се продолжи читањето е ...)

Вие исто така може како

Што е наночестички? наночестички се честички кои имаат еден ...
Austenite (гама железо) austenite, исто така познат како гама фаза ...
Whai е од не'рѓосувачки челик? нерѓосувачки челик Арт Деко скулптура ...
Видови на материјали метали: Метали се елементи ...
Земи овој елемент

Материјали Наука - Преглед

Материјали може да биде природно - како дрво, или од човекот - како пластика. Материјали науката е интердисциплинарна област примена на својствата на материјата на различни области на науката и инженеринг. Оваа научна област истражува врската помеѓу структурата на материјали за атомска или молекуларна скали и макроскопски својства. Со значителни вниманието на медиумите се фокусираше на nanoscience andnanotechnology во последниве години, материјали науката е издигна до првите редови на многу универзитети. Материјали во науката исто така се занимава со основните својства и карактеристики на материјалите.

Материјали науката е интердисциплинарна област примена на својствата на материјата на различни области на науката и инженеринг.

Материјали наука е применета наука се занимава со односот помеѓу структурата и својствата на материјалите. Хемичари кои работат во областа учат како различни комбинации на молекулите и материјали резултира со различни својства. Тие го користат ова знаење да се синтетизираат нови материјали со посебни својства. Едуардо Kamenetzky, висок научник во Cytec индустрии, објаснува, "средишниот концепт на материјали науката е во врска со микроструктурата на материјал на имот сакате да го имаат. Од работа со микроструктура, може да се прилагоди на централната својства на тој материјал. "Материјали научниците обично се вработени во индустријата или во лабораториите каде во фокусот е на развивање на производи поврзани со технологии. Бери Speronello, инженеринг соработник во Englehard корпорација, се согласува, "Постојат десетина лоши идеи за секој фер идејата, а десетина фер идеи за секоја добра идеја.

(Се продолжи читањето е ...)

Вие исто така може како

Композитни материјали композитни материјали се формираат од ...
Биоматеријали повеќе улоги за биоматеријали во матични клетки ...
Биониката (Biomimicry) биониката (исто така познат како biomimicry, ...
Што е Нанотехнологија? Нанотехнологија е инженерство ...
Земи овој елемент

Што е Nanobots?

Nanorobotics е нова технологија областа на создавање на машини или роботи, чии компоненти се во или блиску до микроскопски размери на нанометри. Поконкретно, nanorobotics се однесува на нанотехнологијата инженеринг дисциплина за дизајнирање и градење nanorobots, со уреди кои се движат во големина 0,1-10 микрометри и конструирана на нано или молекуларна компоненти. Имињата nanobots, nanoids, nanites, nanomachines или nanomites исто така се користи за опишување на овие уреди во моментов под истражување и развој.

До 2020 година, научниците од Универзитетот Рутгерс веруваат дека nanorobots ќе се инјектира во крвотокот и администрирање на лекот директно до инфицираната клетка. Ова nanorobot има јаглерод нано тело, biomolecular мотор кој движи тоа и пептид екстремитети да се ориентира. Поради тоа што е составен од биолошки елементи како што се ДНК и протеини, тоа ќе биде лесно да се отстрани од телото (Слика благодарение на Био-Нано Роботика тим на Универзитетот Рутгерс:. Константинос Mavroidis, Мартин Л Yarmush, Атул Dubey, Ангела Торнтон, Кевин Nikitczuk, Silvina Tomassone, Фотиј Papadimitrakopoulos и Берни Yurke.)

Nanorobots се теоретски микроскопски уреди мери на скала од нанометри (1nm изнесува еден милион од 1 милиметар). Кога целосно реализирани од хипотетички фаза, тие ќе работат на атомско, молекуларна и клеточно ниво да ги вршат задачите и во медицински и индустриски области кои досега беа научна фантастика.

(Се продолжи читањето е ...)

Вие исто така може како

Nanomedicine - иднината медицина Nanomedicine е медицинска примена на ...
Nanomaterials - иднината технологијата Nanomaterials е област која трае материјали ...
Заварување Заварување е измислица или скулпторски ...
Што е Нанотехнологија? Нанотехнологија е инженерство ...
Земи овој елемент

Nanomedicine - иднината медицина

Nanomedicine е медицинска примена на нанотехнологијата. Nanomedicine се движи од медицински апликации од наноматеријали, да nanoelectronic biosensors, па дури и можни идни апликации на молекуларната нанотехнологија. Актуелните проблеми за nanomedicine вклучуваат разбирање на прашањата поврзани со токсичност и влијанието врз животната средина на нано материјали.

Nanomedicine е медицинска примена на нанотехнологијата

Nanomedicine истражување прима средства од американскиот Национален институт за здравство. Во април 2006 година, списанието Природа Материјали проценува дека 130-нанотехнологија врз дрога и системи за испорака биле развиени во светот. Nanomedicine се обидува да донесе вредни сет на истражувачки алатки и клинички корисни уреди во блиска иднина. Националниот Нанотехнологија иницијатива очекува нови комерцијални апликации во фармацевтската индустрија која може да вклучува напредни лекови системи, нови терапии и ин виво слики. Невро-електронски карти и други наноелектрониката-базирани сензори се уште активни цел на истражување. Подолу линија, шпекулативни областа на молекуларната нанотехнологија верува дека мобилните поправка машини може да го револуционизира медицина и медицинска област.

(Се продолжи читањето е ...)

Вие исто така може како

Што е Nanobots? Nanorobotics е нова технологија поле ...
Што е Нанотехнологија? Нанотехнологија е инженерство ...
Примена на нанотехнологијата Со нанотехнологијата, голем сет на материјали ...
Биониката (Biomimicry) биониката (исто така познат како biomimicry, ...
Земи овој елемент

Nanomaterials - иднината технологијата

Nanomaterials е област која трае материјали наука базирана на пристап кон нанотехнологијата. Тоа студии материјали со морфолошките карактеристики на нано, а особено оние кои имаат посебни својства кои произлегуваат од нивните нано димензии. Важен аспект на нанотехнологијата е многу зголемен сооднос на површина на јачината на звук се присутни во многу нано материјали, што го прави можни нови квантната механички дејства.

Тоа студии материјали со морфолошките карактеристики на нано

Еден пример е "квантен големина ефект", каде што електронските својства на цврсти материи се менуваат со голема намалување на големина на честички. Роман механички својства на nanomaterials е предмет на nanomechanics истражување. Генерално, нанотехнологијата е синтеза и примена на идеи од науката и инженеринг кон разбирање и производство на романот на материјали и уреди. Овие производи обично се направи изобилен употреба на физичките својства поврзани со мали размери.

(Се продолжи читањето е ...)

Вие исто така може како

Што е Нанотехнологија? Нанотехнологија е инженерство ...
Што е Nanobots? Nanorobotics е нова технологија поле ...
Nanomedicine - иднината медицина Nanomedicine е медицинска примена на ...
Примена на нанотехнологијата Со нанотехнологијата, голем сет на материјали ...
Земи овој елемент

 • Преведувач

 • Неодамнешни коментари

 • RSS Metallurgyfordummies наслови

  • Магнетна наночестички Октомври 7, 2011
   Висок капацитет информации за складирање, на пример, бара помала големина на честички дека намалување на големина на честички намалува anisotropy енергија одговорни за одржување на магнетни моменти заедно одредени насоки и станува да се спореди со топлинска енергија. [...]
   metalkunde
  • Материјали Наука - Преглед 5 Октомври 2011 година
   Материјали може да биде природно - како дрво, или од човекот - како пластика. Материјали науката е интердисциплинарна област примена на својствата на материјата на различни области на науката и инженеринг. [...]
   metalkunde
  • Што е Nanobots? 4 Октомври, 2011
   Nanorobotics е нова технологија областа на создавање на машини или роботи, чии компоненти се во или блиску до микроскопски размери на нанометри (10? 9 метри). [...]
   metalkunde
 • Ставете ја вашата емаил адреса:

  Дадени од FeedBurner

  Зачленете се во читател

  Додади во Google Reader или Почетна Powered by FeedBurner Додади во Мој AOL Зачленете се во Bloglines Зачленете се во NewsGator Онлајн Site Meter
 • Посетителите

 • Живеат сообраќај наслови

 • Додај рачно TopOfBlogs BlogCatalog Слободен Автоматски Backlink Текст Назад Линкови берза ping.sg - the community meta blog for singapore bloggers Технологија
  Khao Lak Проверете PageRank Мојот Пинг во TotalPing.com Посветен хостинг евтини решенија Наука Блогови
  Наука

  W3 Директориум - на World Wide Web Directory

 • Copyright © 1996-2010 Металургија for Dummies. Сите права се задржани.
  Jarrah тема од Шаблони Следна | Напојувано од WordPress