Author Archive

Materiale Shkenca - Përmbledhje

Materiale mund të jetë natyrore - dru si, apo e njeriut i bërë - si plastike. Materiale shkenca është një fushë ndërdisiplinore zbatuar vetitë e materies në fusha të ndryshme të shkencës dhe inxhinierisë. Kjo fushë shkencore hulumton marrëdhëniet në mes të strukturës së materialeve në peshore atomike ose molekulare dhe pronat e tyre mikroskopike. Me vëmendje të konsiderueshme e mediave u fokusua në andnanotechnology nanoscience në vitet e fundit, materiale shkencore ka qenë lëvizje për ballë në shumë universitete. Materiale shkenca gjithashtu merret me vetitë themelore dhe karakteristikat e materialeve.

Materiale shkenca është një fushë ndërdisiplinore zbatuar vetitë e materies në fusha të ndryshme të shkencës dhe inxhinierisë.

Materiale shkenca është një shkencë e aplikuar të bëjë me marrëdhënien midis strukturës dhe vetive të materialeve. Kimistë që punojnë në fushën e studimit si kombinime të ndryshme të molekulave dhe materiale të rezultojë në prona të ndryshme. Ata përdorin këtë njohuri për sintetizimin materialeve të reja me pronat e të veçantë. Eduardo Kamenetzky, një shkencëtar i lartë i kërkimeve në Industries Cytec, shpjegon, "Koncepti qendror të shkencës materialeve është lidhur microstructure e një material për pronat që ju dëshironi që ajo të ketë. Duke punuar me microstructure, ju mund të qepur pronat qendrore e atij materiali. "Materiale shkencëtarët janë të punësuar në përgjithësi nga ana e industrisë apo në laboratorët ku fokusi është në zhvillimin e produktit lidhur me teknologjitë. Barry Speronello, një shokët e inxhinieri në Englehard Corporation, pajtohet, "Ka një ide duzinë keq për çdo ide të drejtë, dhe një duzinë ide të drejtë për çdo ide e mirë.

(Të vazhdojë leximin ...)

Ju mund të dëshironi

Materiale të përbëra materialet e përbëra janë formuar nga ...
Biomaterials role të shumta për biomaterials në qelizë rrjedhin ...
BIOMIMETIKA (Biomimicry) BIOMIMETIKA (e njohur edhe si biomimicry, ...
Çfarë është Nanoteknologjia? Nanoteknologjia është inxhinieri ...
Grab Kjo Widget

Çfarë është Nanobots?

Nanorobotics është fusha në zhvillim të teknologjisë e krijimit të makinave apo komponentëve të të cilëve robotët janë në ose në afërsi të shkallës mikroskopike e një nanometer. Më konkretisht, nanorobotics referohet disiplinës inxhinierike nanoteknologji e projektimit dhe ndërtimit të nanorobots, me pajisjet që variojnë në madhësi 0,1-10 mikrometra dhe ndërtuar e komponentëve nanoscale ose molekulare. Nanobots emrat, nanoids, nanites, nanomachines ose nanomites kanë qenë gjithashtu të përdoret për të përshkruar këto pajisje aktualisht në kërkimin dhe zhvillimin.

Deri më 2020, shkencëtarët në Universitetin Rutgers besoj se nanorobots do të injektohet në gjak dhe administrojë një medikament direkt në një qelizë e infektuar. Kjo nanorobot ka një trup nanotube karbonit, një motor që e shtyn atë Biomolekulare dhe gjymtyrët Peptidet të orientohet. Për shkak se ajo është e përbërë nga elemente biologjike të tilla si ADN dhe proteinat, ajo do të hiqet lehtë nga organizmi (mirësjellje Paraparje i ekipit Bio-Nano robotikë në Rutgers University:. Konstantinos Mavroidis, Martin L. Yarmush, Atul Dubey, Angela Thornton, kevin Nikitczuk, Silvina Tomassone, Fotios Papadimitrakopoulos dhe Bernie Yurke.)

Nanorobots janë pajisje teorike mikroskopike e matur në shkallë të nanometra (1nm barabartë me 1000000 e 1 milimetër). Kur të realizohen plotësisht nga skena hipotetike, ata do të punojnë në nivel atomike, molekulare dhe qelizore për të kryer detyra në të dy fushat mjekësore dhe industriale që kanë qenë deri tani sende të science fiction.

(Të vazhdojë leximin ...)

Ju mund të dëshironi

Nanomedicine - Future Mjekësisë Nanomedicine është aplikimi mjekësore të ...
Nanomaterialeve - Future Technology nanomaterialeve është një fushë që merr materiale ...
Saldim Saldim është një trillim apo skulpturore ...
Çfarë është Nanoteknologjia? Nanoteknologjia është inxhinieri ...
Grab Kjo Widget

Nanomedicine - Medicine Future

Nanomedicine është aplikimi mjekësore të nanoteknologjisë. Shkon Nanomedicine nga aplikacionet mjekësore e nanomaterialeve, për biosensors nanoelectronic, dhe kërkesat e madje edhe e mundshme të ardhmen e nanoteknologjisë molekulare. Problemeve aktuale për të kuptuar nanomedicine përfshijnë çështjet që lidhen me toksicitetit dhe ndikimit mbi mjedisin të materialeve nanoscale.

Nanomedicine është aplikimi mjekësore e nanoteknologjisë

Hulumtim Nanomedicine po merr fonde nga Instituti Kombëtar Amerikan të Shëndetit. Në prill 2006, Materiale revistën Nature vlerësoi se 130 Nanotech bazë të drogës dhe sistemet e shpërndarjes janë duke u zhvilluar në mbarë botën. Nanomedicine kërkon për të ofruar një grup të vlefshme të mjeteve kërkimore dhe të pajisjeve klinikisht i dobishëm në të ardhmen e afërt. Iniciativa Kombëtare Nanoteknologjia pret aplikacione të reja komerciale në industrinë farmaceutike të cilat mund të përfshijnë sisteme të avancuara të ofrimit të drogës, terapive të reja, dhe in vivo të imazhit. Neuro-elektronike interfaces dhe të tjera me bazë nanoelectronics sensorë janë një tjetër objektiv aktive e hulumtimit. Më poshtë vijës, në fushën e nanoteknologjisë molekulare spekulative beson se qeliza mund të riparuar makinat revolutionize mjekësi dhe fushën e mjekësisë.

(Të vazhdojë leximin ...)

Ju mund të dëshironi

Çfarë është Nanobots? Nanorobotics është fusha të reja të teknologjisë ...
Çfarë është Nanoteknologjia? Nanoteknologjia është inxhinieri ...
Aplikimi i Nanoteknologjia me nanoteknologji, një grup i madh i materialeve të ...
BIOMIMETIKA (Biomimicry) BIOMIMETIKA (e njohur edhe si biomimicry, ...
Grab Kjo Widget

Nanomaterialeve - Teknologjia Future

Nanomaterialeve është një fushë që merr një qasje materiale shkencore të bazuar në nanoteknologji. Ai studimet e materialeve me karakteristikat morfologjike në nanoscale, dhe sidomos ato që kanë prona të veçanta që rrjedhin nga përmasat e tyre nanoscale. Një aspekt i rëndësishëm i nanoteknologji është raporti rritet shumë e sipërfaqes të vëllimit të pranishëm në shumë materiale nanoscale, e cila bën të mundur efektet e re mekanike kuantike.

Ai studimet e materialeve me karakteristikat morfologjike në nanoscale

Një shembull është "efekti kuantike Madhësia", ku pronat elektronike e solids janë ndryshuar me ulje të mëdha në madhësisë së grimcave. Vetitë mekanike të nanomaterialeve roman është një subjekt i nanomechanics hulumtimit. Në përgjithësi, nanoteknologji është sintezë dhe zbatimin e ideve nga shkenca dhe inxhinieri drejt të kuptuarit dhe prodhimin e materialeve të romanit dhe pajisjeve. Këto produkte në përgjithësi të përdorimit me bollëk të pronave fizike që lidhen me luspa të vogla.

(Të vazhdojë leximin ...)

Ju mund të dëshironi

Çfarë është Nanoteknologjia? Nanoteknologjia është inxhinieri ...
Çfarë është Nanobots? Nanorobotics është fusha të reja të teknologjisë ...
Nanomedicine - Future Mjekësisë Nanomedicine është aplikimi mjekësore të ...
Aplikimi i Nanoteknologjia me nanoteknologji, një grup i madh i materialeve të ...
Grab Kjo Widget
more... Lini një koment më shumë ...

Çfarë është Metalurgji?

Metalurgji është një domain i materialeve të shkencës që studion sjelljen fizike dhe kimike të elementeve metalike, ndërmetalike komponimet e tyre, dhe përzierjet e tyre, të cilat janë quajtur lidhjeve. Metalurgji dallohet nga artizanale të përpunimit të metaleve. Shkencës dhe teknologjisë e metaleve dhe lidhjeve. Metalurgji, procesi ka të bëjë me nxjerrjen e metaleve prej ores e tyre dhe me rafinimit të metaleve, metalurgjisë fizike, me vetitë fizike dhe mekanike të metaleve, si të prekur nga përbërja, përpunimi, dhe kushtet mjedisore dhe metalurgjisë mekanike, me përgjigjen e metaleve të aplikuar forcave.

Metal Casting

Në kuptim të përgjithshëm të saj, moderne, metalurgjia është shkenca që studion vetitë kimike dhe fizike të metaleve, duke përfshirë se si ata kryejnë kur përdoret për qëllime kulturore të dobishme industriale. Termi shpesh i referohet procedurat e përdorura në nxjerrjen metaleve nga ore, si dhe për proceset që lidhen me pastrimin e metaleve dhe prodhimin aliazh. Bakri, kallaj, argjendi, hekuri dhe verbues, e cila ishte përdorur nga egjiptianët për të bërë armët, të gjitha iu nënshtrua një formë të procesit të përpunimit të metaleve në kultura të ndryshme antike.

(Të vazhdojë leximin ...)

Ju mund të dëshironi

Metalurgji pluhur pluhur Metalurgji Procesi, burimi: Powder http://www.themetalcasting.com/ ...
Materiale Shkenca - Përmbledhje Materiale mund të jetë natyrore - dru si, apo ...
Kombinimi optimal i fuqisë dhe rezistencë të pjesëve të mëparshme kanë përshkruar ndikimin e ...
Fjalor Metalurgji Metalurgji Glossary Aktiviteti: Një funksion ...
Grab Kjo Widget

 • Përkthyes

 • Komentet e fundit

 • RSS Metallurgyfordummies Feed

  • Shkenca Materiale - Përmbledhje 5 tetor 2011
   Materiale mund të jetë natyrore - dru si, apo e njeriut i bërë - si plastike. Materiale shkenca është një fushë ndërdisiplinore zbatuar vetitë e materies në fusha të ndryshme të shkencës dhe inxhinierisë. [...]
   metalkunde
  • Çfarë është Nanobots? 4 tetor 2011
   Nanorobotics është fusha në zhvillim të teknologjisë e krijimit të makinave apo komponentëve të të cilëve robotët janë në ose në afërsi të shkallës mikroskopike e një nanometer (10? 9 metra). [...]
   metalkunde
  • Nanomedicine - Medicine Future 3 tetor 2011
   Nanomedicine është aplikimi mjekësore e nanoteknologji [...]
   metalkunde
 • Shkruani adresën tuaj e-mail:

  Dhënë nga FeedBurner

  Subscribe në një lexuesi

  Add to Google Reader ose Homepage Powered by FeedBurner Add to My AOL Abonohu ​​në Bloglines Regjistrohu në NewsGator Online Site Meter
 • Vizitorët

 • Feed jetojnë Traffic

 • Shto url TopOfBlogs BlogCatalog Pa pagesë Automatik Backlink Back Tekst Exchange Links ping.sg - the community meta blog for singapore bloggers Teknologji
  Khao LAK Kontrollo PageRank Ping e mia në TotalPing.com Përkushtuar Zgjidhje Hosting lirë Blogs Science
  Shkencë

  W3 Directory - World Wide Web Directory

 • Copyright © 1996-2010 Metalurgji for Dummies. Të gjitha të drejtat e rezervuara.
  Jarrah theme by Templates Next | Powered by WordPress