Kalendari i materialeve të teknologjisë

BC

 • 29,000-25,000 BC - qeramikës parë duket
 • 3 mijëvjeçarit BC - metalurgjia Bakri është shpikur dhe bakrit është përdorur për zbukurim
 • 2 mijëvjeçarit BC - bronzit është përdorur për armë dhe forca të blinduara
 • 1 mijëvjeçarit BC - lidhje kallaji me plumb filluar të përdoret në Kinë dhe Egjipt
Marrja qeramikë
 • BC shekullit të 16 - të zhvillojë Hitejve metalurgjisë së papërpunuar hekuri
 • BC shekullit të 13 - Shpikja e çelikut, kur hekurit dhe qymyr janë të kombinuara si duhet
 • 10 pes shekulli - Prodhimi Glass fillon në Lindjen e Afërt antike

Çelikut Crucible
 • 3 pes - Wootz çeliku, çeliku i parë Crucible, është shpikur në Indinë e lashtë
 • 50 pes - teknikat glassblowing lulëzojnë në Feniki
 • 20s BC - arkitekt romake Vitruvius përshkruan të ulët-ujit-përmbajtjen metodë për përzierjen e betonit

1 mijëvjeçarit

 • Shekullin e 3 - gize përdorur gjerësisht në Kinë Dinastia Han
 • shekulli-të - shtyllë të hekurt nga Delhi është shembulli më i vjetër i mbetur gjallë nga korrozioni-çeliku rezistent
 • Shekullin e 8 - Porcelani, është shpikur në Kinë Dinastia Tang

Prej porcelani

 • Shekullin e 8 - Tin-lustrim i qeramikës shpikur nga Kimistë arabe dhe poçari në Basra, shekullin Iraq9th - qeramika Stonepaste shpikur në Irak
 • Shekullit të 9 - Lustreware paraqitet në Mesopotami

2 mijëvjeçarit

 • Shekullin e 11 - Damaskut çeliku të zhvilluara në Lindjen e Mesme
 • 1448 - Johann Gutenberg zhvillon aliazh metalik lloji
 • 1450s - Cristallo, të qartë sode bazuar në xhami është i shpikur nga Angelo Barovier
Lartë i karbonit çelikut Damask
 • 1540 - Vannoccio Biringuccio boton librin e parë sistematike të metalurgjisë
 • 1556 - Libri ndikim Georg Agricola në metalurgji
 • 1590 - lente qelqi janë të zhvilluara në Holandë dhe përdoret për herë të parë në mikroskop dhe teleskopët

Shekullit të 18

 • 1738 - zinkut metalike të përpunuara nga distilim nga calamine dhe qymyr druri patentuar nga William kampion
 • 1740 - çeliku Crucible teknikë të zhvilluar nga Benjamin gjahtar

Battery Acid

 • 1779 - Hidraulike çimento (llaç) patentuar nga Bry Higgins për përdorim si një suva e jashtme
 • 1799 - Acid bateri bërë nga bakri / zinkut nga Alessandro Volta

Shekullit të 19

 • 1821 - termoelement shpik nga Thomas Johann Seebeck
 • 1824 - Portland cimentos lëshuar patentë Jozefit Aspin
 • 1825 - metalike alumin të prodhuar nga Hans Kristian Orsted
 • 1839 - gome vulcanized shpikur nga Charles Goodyear
Cell diellore
 • 1839 - Silver bazuar në proceset fotografike shpikur nga Louis Daguerre dhe William Fox Talbot
 • 1855 - Procesi i Bessemer për prodhimin e çelikut të patentuar nga Henry Bessemer
 • 1861 - fotografisë Ngjyra demonstruar nga James Clerk Maxwell
 • 1883 - qelizat e para diellore duke përdorur waffles Selenium bërë nga Charles Fritts

Shekullit të 20

 • 1902 - rubies sintetike krijuar nga procesi i Verneuil zhvilluar nga Auguste Verneuil
 • 1908 - Cellophane shpikur nga E. Jacques Brandenberger
 • 1909 - plastike thermosetting Bakelite e vështirë të paraqitur nga Leo Baekeland
 • 1911 - superpercjellshmëri zbuluar nga Heike Onnes Kamerlingh
 • 1912 - çelik inox shpikur nga Harry Brearley
 • 1916 - Metoda për Kristal në rritje të vetme e metaleve të shpikur nga Jan Czochralski
 • 1924 - Pyrex shpikur nga shkencëtarët në Corning Incorporated, një gotë me një koeficient shumë të ulët të zgjerimit termik
 • 1931 - gome sintetike të quajtur neoprene zhvilluar nga Julius Nieuwland (shih gjithashtu: EK Bolton, Wallace Carothers)
 • 1931 - Nylon zhvilluar nga Wallace Carothers1
 • 938 - Procesi për të bërë poli-tetrafluoroethylene, më mirë i njohur si Teflon zbuluar nga Roy Plunkett
 • 1939 - zhvendosje në metale të konfirmuar nga Robert W. Cahn 1
 • 947 - First germanium pika-kontakti tranzitor shpikur
 • 1947 - aplikimi i parë komercial të një qeramike piezoelectric: titanate barium përdoret si një gramafon pickup1951 - Atomi individuale parë për herë të parë duke përdorur mikroskop jon fushën e
 • 1953 - katalizatorët metalike e cila në masë të madhe të përmirësojë fuqinë e polimere polietileni zbuluar nga Karl Ziegler
Kallamar superconducting kuantike
 • 1954 - silic qelizave diellore me efikasitet 6% e bëra në laboratore Bell
 • 1954 - decarburization Argon oksigjenit (AOD) rafinimin e shpikur nga shkencëtarët në Korporatën karabit Bashkimit
 • 1959 - xhami noton procesin e patentuar nga Vëllezërit Pilkington
 • 1962 - kallamar superconducting pajisjen kuantike ndërhyrjes shpikur
 • 1968 - LCD zhvilluar nga RCA
Fiber Optic
 • 1970 - fibrave optike silicë rritur me Corning Incorporated
 • 1980 - Çelikë Duplex çelik zhvilluar që rezistojnë oksidim në klorureve
 • 1985 - Molekula e parë fullerene zbuluar nga shkencëtarët në Universitetin Rice (shih: nanotubes karbonit )

Referencat:

 1. http://gadgetflash.com/
 2. http://www.youtube.com/
 3. http://gadgetflashstore.com/
 4. http://en.wikipedia.org/

Ju gjithashtu mund të pëlqen

Nanomedicine - Future Mjekësia Nanomedicine - Nanoteknologjia Aplikimi Nanomedicine ...
? Çfarë është Qeramikë Qeramikë - Një Përkufizimi Një qeramike është një ...
Anodizing Çfarë është Anodizing? Anodizing është një electrochemical ...
Austenite - Iron Gama Austenite - një përkufizim Austenite edhe ...
Grab Kjo Widget
Këndi metalurgji

Random Posts

 • Kimik hidrogjenit
  Kur thekson elastik janë aplikuar për një komponent hidrogjen embrittled ajo mund të dështojnë para kohe. Kimik hidrogjenit fa ...
 • Nanomedicine - Medicine ardhmen
  Nanomedicine është aplikimi mjekësore të nanoteknologjisë ...
 • Monel
  Monel është një markë e Korporatës Speciale Metale për një seri të lidhjeve nikel, i përbërë kryesisht nga nikel (deri në 67 ...
 • Lehta Steel - Prona dhe Uses
  Çeliku të butë është një lloj çeliku, që përmban një sasi të lartë të karbonit si një përbërës i madh. Një aliazh është një përzierje ...
 • Machine Saldim - Pajisjet dhe Procedurat për GTA Saldim
  Tungsten gazit saldim me hark (GTAW), i njohur gjithashtu si saldim me gaz inert tungsten (prekje), është një saldim me hark proces që përdor një n. ..